Haber

Bebeklerin sağlıklı büyümesi için 6 kural

Bebekler mutlu bir ailenin içinde, kendilerin güvende hissettikleri sürece sağlıklı bir büyüme süreci yaşamak için gerekli alt yapıyı bulurlar. Peki bebeklerimize bu alt yapıyı sağlamak için ne yapmalıyız?

1- Oyun oynamasına imkan yaratın

Bebekler oyun oynadıkça zihinleri gelişir ve mutlu olurlar. Onların güven içinde oyun oynamaları için alt yapıyı kurmak ise ebeveynlerin görevi. Beşik seçerken de bebeğin içinde oyuncaklarıyla güvenli bir şekilde oyun oynayabileceği park beşik modellerini tercih etmenizi öneririz.

2- Tensel temastan kaçınmayın

Bebekler için dokunmak çok önemlidir. Dünyayı tanımanın bir enstrümanı olarak dokunma hissini kullanırlar. Anne babası olarak bebeğinizle sık sık ten teması kurmaktan kaçınmayın. Yüzünüze dokunmasına, sizi keşfetmesine izin verin. Elini tutun, ufak ufak gıdıklayın, okşayın, sevginizi ve ilginizi mümkün olduğunca dokunarak hissetirmeye çalışın.

3- Üşümesine izin vermeyin

Bebeklerin derisi, yetişkin bir insanın derisinden çok daha incedir. Üstelik derinin altında yetişkinleri soğuktan ve sıcaktan koruyan yağ dokusu yer alırken bebeklerde henüz bu tabaka tam olgunlaşmamıştır. Dolayısıyla sizin için soğuk olmayan bir oda, bebeğin üşümesine, hasta olmasına neden olabilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında, bebek battaniyesi gibi ürünleri bebeğinizin yakınında tutun ve üşüdüğünü düşündüğünüz anlarda bebeğinizin ısınmasına özen gösterin. Bir bebeğin soğuk alıp hastalanması, ateşlenmesi için soğukla sadece birkaç dakikalık temas etmesi yeterli olabilir.

4- Yemek sürecini neşeli bir oyuna dönüştürün

Beslenme bebeklerin büyüyebilmesi için hayati bir süreç ancak elbette bebekler tadını beğenmediği her besin için direnç gösterecek, yemek istemeyecektir. O nedenle yemek saatlerinde bebeğinizle uzun uzun oyunlar oynamaya, onu yemek yemeye ikna etmeye hazır olmalısınız. Bu nedenle de rahat, konforlu ve kolay temizlenebilir bir mama sandalyesi işinizi çok kolaylaştıracaktır.

5- Bebeklerin sosyalleşmesini sağlayın

Tek başına büyüyen bir bebeğim, sosyal yetenekler konusunda zayıf kalma riski oluşacaktır. Bebeklerinizin, yaşıtı olan diğer bebeklerle tanışıp oyun oynayabilecekleri fırsatları mümkün olduğunca erken yaşlarda oluşturmaya çalışın. Okul öncesindeki bu sosyalleşme onun okulda da daha sağlıklı ilişikiler kurmasının temelini oluşturacaktır.

6- Ailece seyahatlere çıkın

Bebeklerin büyürken dünyanın farkına varması aile boyu gezilere çıkmak da faydalı olabilir. Bu gezilerinizi planlamak için Hepsiburada’nın seyahat portalı Hepsiburadaseyahat.com’u incelemenizi de tavsiye ederiz. Hepsiburadaseyahat.com ile tüm seyahatleriniz için uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Dünyayı gezmek istediğinizde, Özbekistan uçak bileti konusunda bilgi alabilir veya Mardin Antalya uçak bileti aradığınızda, seyahatlerinizi Hepsiburadaseyahat.com ile rahatça planlayabilirsiniz.

Yorum Ekle