Haber

Amiral gemisiymiş gibi çalışan Samsung Galaxy’ler

Yüksek performanslı ancak uygun fiyatlı telefonlar arayanalar için, amiral gemisi performansını uygun fiyatla sunan Galaxy A70 serisini inceleme altına aldık. Samsung’un Galaxy A70 ve Galaxy A71 modeli telefonlar, ihtiyacınız olan özellikleri ve güçlü donanımı çok uygun şartlarla sağlıyor.

Samsung Galaxy serisi akıllı telefonlar, Apple ile rekabette hızla yükseldiler ve dünyanın en güçlü telefon markası haline dönüştüler.

Pek çok kullanıcı için Samsung’un amiral gemisi modelleri, yeni en süt segment telefonları S serisi olarak bilinir. Ayrıca Galaxy Note serisi de büyük ekranı ile iş dünyasının profesyonelleri için vazgeçilmezdir.

Ancak Samsung A70 ve A71 modelleriyle de, şaşırtıcı biçimde güçlü telefonları piyasaya sürdü.

Galaxy A71, çift SIM kartlı bir telefon oluyor. Ayrıca bunu hibrit sistem olarak değil de ayrıca ayrı ayrı slotlar halinde bulundurması sevindirici. Telefonun sol kenarında yer alan çekmecede 2 ayrı SIM kart yuvası ile microSD kart slotu buluyorsunuz. Bu arada microSD kart desteğinin 512 GB’a kadar olduğunu da söyleyelim. 6.7 inç büyüklüğünde oldukça geniş bir ekranın sahibi olan telefon, yüksek çözünürlük sağlıyor. Galaxy A71’in ekranı 1080×2400 piksel çözünürlüğünde olurken, ekran en-boy oranı da 20:9 şeklinde. Böylece genel kullanım noktasında geniş bir görüş alanı sağlayan telefon, multimedya tüketimi noktasında da oynadığınız oyunlarda veya izlediğiniz filmlerde size pozitif destekte bulunuyor.

Galaxy A71, Android 10 işletim sistemini kullanıyor ve bu sayede güncel bir kullanım deneyimi sunuyor. Arayüz olarak da Samsung’un OneUI 2 yazılımının kullanıldığını gördüğümüz telefonda işlemci olarak ise Qualcomm Snapdragon 730 bulunuyor. 8 çekirdekli yapıda tasarlanan bu işlemci, 2 adet performans 6 adet ise verimlilik odaklı çekirdekten oluşuyor. Bunlardan Kyro 470 Gold çekirdekleri 2.2 GHz frekansında çalışırken, Kryo 470 Silver çekirdekleri ise 1.8 GHz frekansla iş yapıyor.

Samsung Galaxy A70 de çok güçlü bir telefon. Samsung Galaxy A70’in ekranı 6.7 inç boyutunda. 1080×2400 piksel çözünürlüğünde görüntü üreten ekran, Corning Gorilla Glass 3 ile düşme ve çizilmelere karşı korunuyor.

Telefonda işlemci olarak bu kez Samsung’un Exynos işlemcisini görmüyoruz. Bu modelde Qualcomm ile çalışan Samsung, tercihini Snapdragon 675’ten yana kullanmış. 11nm FinFET fabrikasyon sürecinin eseri olan bu işlemci, 2 performans 6 verimlilik çekirdeğinden oluşuyor.

Galaxy A70, 6 GB RAM kapasitesine sahip ve depolama alanı da 128 GB olarak karşımıza çıkıyor. İsterseniz bu kapasiteyi 512 GB daha arttırabildiğiniz telefonda grafik birimi de Adreno 612. Grafik tarafındaki performansıyla da oyunculara uygun bir seçenek olan Galaxy A70, akıcı şekilde PUBG oynatabiliyor.

Yorum Ekle