Haber

Hayatı kışlık vitese alma zamanı geldi

Yaz sezonu dinlenme ve tazelenme zamanı olarak bilinçaltımıza kodlanmış olsa da aslında kış aylarında vücudumuzu resetlemek ve konforlu yeni başlangıçlar yapmak daha kolaydır. Peki nasıl?

Pandemi nedeniyle 2020’de yaşamak zorunda kaldığımız ağır şartlar artık geride kaldı ve 2021 kışını çok daha iyi şartlar altında karşılıyoruz. Bağışıklığımıza dikkat ederek, sağlığımızı koruyarak ama daha rahat bir şekilde hayatın tadını çıkarmak için artık önümüzde bir fırsat var.

Kış mevsimi soğuk geçecek olsa da, hayatımızı kışlık vitese alarak, hala yaşamın tadını çıkarabileceğimizi unutmayalım.

Öncelikle kıyafetlerinizi yenileyerek, hayatınızda etkili bir yenilenme hissini filizlenidrmeniz mümkün. Ancak bunların, pahalı takım elbiseler olmasına da gerek yok. Gece yatağa girerken giydiğiniz pijamalarınızdan, sabah spor yaparken giydiğiniz eşofmanlarınıza ve hatta ayakkabılarınıza kadar, küçük bir yenileme çabası, hayatınıza da güzel etkiler bırakacaktır.

Kış sezonunda bir kapişonlu hırka giyip, kulağımıza müziğimizi takarak yürüyüşlere çıkmak, kendimizle baş başa kalmak için güzel bir fırsattır. Üstelik, soğuk havalardan kaçarak dışarı çıkmayı tercih etmeyen kalabalıklar nedeniyle parkların, yürüyüş alanlarının daha sakin olacağını tahmin edebilirsiniz. Tabi uzun yürüyüşlerde ayaklarınızın üşümesine, ıslanmasına veya rahatsız bir ayakkabıyla ızdırap çekmeye de gerek yok. Kışlık erkek spor ayakkabı modelleri arasında aradığınız yürüyüş ayakkabısını bulabilrsiniz veya daha soğuk ve yağışlı/karlı havalar için bir çizme tercih edebilirsiniz.

Ardından, yaşam alanlarınızdaki renkleri, aksesuarları değiştirerek, eve daha fazla ışık girmesini sağlayacak şekilde perdelerinizi organize ederek, oturduğunuz koltuğun açısını değiştirip gün içinde daha fazla gün ışığı görecek bir pozisyonda oturarak, ruhunuzda ve zihninizde önemli iyleşmeler sağlayabilirsiniz.

Ve önemli bir katkıyı da müziklerden alabileceğinizi unutmayın. Evet, hepimizin sevdiği müzik türleri var ve yeni bir türü keşfetmek normal zamanlarda yorucu gelebilir ama özellikle tazelenmeye çalıştığınız bir iyileşme sürecinde, internetin zengin imkanlarını kullanarak, daha önce keşfetmediğiniz yeni müzik türlerini, yeni sanatçıları, yeni besteleri keşfetmek için kendinize birkaç saat ayırın. Bunun olumlu etkisini mutlaka fark edeceksiniz.

Yorum Ekle